Jolly Lane Greenhouse

Jolly Lane Greenhouse
Rapid City, South Dakota

The existing front entry was to have a new covered area built on to the existing structure.
The building area in front of the existing parking area was to have all steel siding and roofing removed.
The existing office windows were to be shortened. The chimney will also remain in place.
The existing steel siding and roofing will be removed in the storage area as well.
The garage door was to be removed along with the steel siding.
The the steel siding and roofing, along with an unused walk door, are to be removed.
A rendering of the proposed changes.
Another rendering showing the proposed covered front entry and covered walkway.
A design render of the proposed storage area showing the garage door removed, new covered walkway, and gable accent over the entry door.
Another design rendering featuring the proposed covered entry. The river rock wainscotting and post wraps are also shown.
Another design rendering showing the proposed front entryway. The existing sign is to be reused and the gable end was built to fit the sign.
The new covered front entryway, awaiting stone and sign installation!
The completed covered front entry with the sign installed!
Composite tapered post wraps were used for the upper part of the posts while river rock stone for the was used to wrap the bottom of the columns.
New prefinished Smartside siding was used along with aluminum soffit and fascia. The new covered walkway provides a protected area for customers to access the outdoor sales areas of the business.
New roofing was on all new areas.
The new door into the storage area, along with the gable accent over the walk door.
New prefinished Smartside shake siding was installed to accent the gable ends of the building!
Completed Front View
Completed front view from right of entrance.
Completed front view.
Posted in Projects